Over BanenCentraal

Banencentraal is een klein en daadkrachtig bedrijf. Jong en toch ervaren. Gedreven, enthousiast, energiek, betrokken en open. Korte lijnen en no nonsense. Persoonlijk en met humor.
Zo is het bedrijf, want zo is Joost Bus, de eigenaar en oprichter.
Joost is een mensenmens. En hoe kun je dichter bij mensen komen dan ze gelukkig te maken in hun werk?
 
Tijdens zijn studie Human Resource Management startte Joost Banencentraal. Het begon als een vacaturebank met alle gemak dat werkzoekenden en werkgevers zich kunnen wensen. Het werd een groot succes. En 'alle gemak' is inmiddels door wensen van vele opdrachtgevers uitgegroeid tot een breed dienstenaanbod rond re-integratie.

Sterk team
Banencentraal is zo klein als mogelijk en zo groot als nodig. Geen bedrijfswagens, marmer en overhead. Wel teamkracht als dat nodig is. We zijn een netwerk van coaches, trainers, adviseurs en webbouwers.
Samen maken we werk van uw werk. Want uw banen zijn onze passie.

Hoe

Banencentraal gelooft in open samenwerken. En dus geven we graag het goede voorbeeld. Hoe werken we?
 
U bent uniek
Geen mens en geen bedrijf zijn hetzelfde. Daarom behandelen we elke opdracht als maatwerk.
HRM draait om mensen en hun wensen. Die zijn altijd uniek.
Dus is onze benadering persoonlijk. Met u onderzoeken we waar uw behoeften en kansen liggen. We stellen een plan van aanpak op voorzien van prijzen. De offerte is dus direct uw groeiplan met heldere doelen. En daar mag u ons op afrekenen.

U leert van de besten
U kunt leren van andere bedrijven. Dat kan via ons. Wij kennen vele bedrijven van binnenuit. Daarom nemen we 'best practices' mee in al onze coaching en training. Zo krijgt u aansluiting bij de besten.

U krijgt praktisch houvast
Banencentraal bedrijft geen 'rocket science'. Wie het HRM-vak door en door kent, kan het simpel maken. Dus bieden we u eenvoudige, direct toepasbare handvatten en hulpmiddelen. Liever praktische oplossingen die werken dan een abstract beleidsplan dat werkeloos in een la belandt.

Wat

Banencentraal blijft bij dat waar zij goed in zijn, dat is werk. Vanuit dit begrip biedt Banencentraal diverse diensten in de volle HRM-breedte. Of dit nou individueel of in groepsverband is, live of via internet, per traject of voor project, Banencentraal blijft trouw aan het begrip werk.

Wij laten werknemers of werkzoekenden groeien in hun baan. Dit doen wij vanuit een coachende aanpak waarbij we door middel van praktische oefeningen u de weg wijzen. Hiermee brengen we behoefte, wensen en talenten samen.

Deze praktische aanpak voeren wij door in alle facetten van onze dienstverlening. In de groepstrainingen gaan we praktisch aan de slag om zoveel mogelijk aansluiting te vinden bij de belevingswereld van de doelgroep.

Het maken van digitale systemen moet makkelijk te bedienen zijn, eenvoudig te wijzigingen maar alle functionaliteit bevatten die de klant nodig heeft.

Klanten

Deze klanten zijn u al voor gegaan

Individueel

Banencentraal coacht en begeleidt individuele werknemers en werkzoekenden.

Dan doen we vanuit het motto: 
 
“We geven u geen vis, maar leren u hoe de hengel werkt”

Banencentraal gaat met u aan de slag en ondersteunt u op de weg naar het einddoel. Door de juiste ondersteuning en inzet vangen we samen de vis. Doordat u vaardigheden heeft geleerd, kunt u voortaan zelfstandig uw doelen bereiken. Immers: u weet nu hoe de hengel werkt.
 
Banencentraal heeft een breed netwerk van bedrijven. Daar kunt u van profiteren voor het vinden van een baan, re-integratie of stage.

Re-integratie

Banencentraal begeleidt u weer terug de arbeidsmarkt op. Banencentraal begeleidt u met welke achtergrond dan ook.

2de spoor
Komt u vanuit een werkende situatie waarbij u uw functie niet meer kan uitoefenen, zelfs niet met aanpassingen. En ook in uw organisatie is er geen passende andere functie, dan is uw werkgever verplicht een werkplek bij een extern bedrijf te zoeken. Banencentraal ondersteunt u met deze zoektocht door te letten op uw talenten en competenties, en deze te vertalen naar een passende baan.

Uitkering
Heeft u een uitkering en u staat te springen om weer aan de arbeidsmarkt deel te kunnen nemen? Banencentraal heeft kennis van de diverse uitkeringen die verstrekt worden en kan u dan ook ondersteunen bij de terugkeer naar de arbeidsmarkt.
 
Uitvoering
Banencentraal stelt een globaal traject op waarbij u als werkzoekende aan het roer staat. U bepaalt de richting, de intensiteit en de wijze waarop er gesolliciteerd gaat worden. Banencentraal ondersteunt u door de verschillende methoden op een rijtje te zetten en u op gepaste wijze enthousiasmeert om deel te nemen aan de arbeidsmarkt.

Outplacement

Matcht uw bedrijf of uw functie niet meer met uw capaciteiten? Of zijn uw capaciteiten overbodig geworden in de organisatie? Banencentraal begeleidt u naar een nieuwe organisatie waar uw capaciteiten weer perfect mee matchen.

Door het traject dat we aanbieden komen we er samen met u achter wat uw talenten en competenties zijn en in welke beroepsgroep u deze kunt inzetten. Met deze inzichten gaan we de arbeidsmarkt benaderen.

Coaching

U heeft uw werk onder de knie en in de vingers? Maar toch loopt het niet helemaal lekker? Klanten worden opstandig, de sfeer in het team wordt niet beter of omgaan met mensen gaat moeizaam. Wat u ook probeert er verandert niets? Dit kan vele oorzaken hebben, maar de gevolgen zijn allemaal vervelend.
 
 
Banencentraal biedt een begeleidingstraject. Hoe werkt dat? We starten met een intake met werkgever en werknemer. We maken daarin een schets van de problematiek. Daarna schrijven we een groeiplan.
 
 
De coaching volgens de stappen in het plan opent ogen. U krijgt inzicht in het probleem, uw rol daarin en - vooral - in uw mogelijkheden om het probleem om te zetten in positieve acties. U krijgt praktische handvatten om u te ontwikkelen. Dat is fijn voor zowel werknemer als werkgever.

Groepen

Vaak is groepsdynamiek het ideale vliegwiel voor leren, groeien en veranderen. Mensen in een groep leren van elkaar, kunnen elkaar aanvullen en aanspreken op en aanzetten tot verandering.
 
Banencentraal zet dat vliegwiel in beweging.

Voor de groep staat geen docent maar een trainer. Dat is een groot verschil.
 
Niet iemand die zegt wat er moet gebeuren. Maar iemand die de groep inspireert om te delen. Van elkaar leren door ervaringen, ondersteund met handige en makkelijke theorie.

Code 95

Beroepschauffeurs moeten vanaf 10 september 2008 (buschauffeur) en 10 september 2009 hun vakbekwaamheid halen. Dit wil zeggen dat chauffeurs 35 uur nascholing moeten volgen. Dit is in EU-richtlijnen vastgelegd.

Banencentraal verzorgt voor bus- en vrachtwagenchauffeurs de verplichte trainingen:

- Omgaan met agressie
- Communicatieve vaardigheden voor chauffeurs

Met de CCV codering kan Banencentraal voor uw chauffeurs de 14 uur training direct aanmelden bij het CBR. Voor meer informatie lees de folder HIER.

Netwerktraining

Iedereen heeft een netwerk. Iedereen kent iemand die als kruiwagen kan fungeren om uw doel te bereiken. Maar waar vindt u dat netwerk? Hoe kunt u het aanspreken en inzetten? Dat leert u tijdens deze training.

Natuurlijk staat 'doen' voorop; u gaat praktisch aan de slag om uw netwerk in kaart te brengen en effectief in te schakelen. De groep is natuurlijk al een klein netwerk op zich. Vanuit dit netwerk gaan we aan de slag. 
 
- Waar kan uw netwerk u bij helpen?
- Hoe kunt u uw netwerk aanspreken?
- En deze vervolgens als kruiwagen in zetten?
 
Deze en vele andere vragen zullen behandeld worden in de training van Banencentraal. 

Sollicitatietraining

Solliciteren is niet even een brief schrijven en een gesprekje voeren. Het is een complete baan. Hoe valt u op tussen medesollicitanten? Hoe pakt u dat aan? Hoe schrijft u een goede brief? Hoe bereidt u zich voor op een gesprek? En hoe voert u dat gesprek?

Dat leert u allemaal in deze training, middels praktisch inzetbare oefeningen. Deze dag is geen theorie aanhoren, maar direct in de praktijk uitvoeren met oefeningen. U bent aan de slag en wordt ondersteund met theorie. 

Ondersteuning

Heeft uw organisatie tijdelijk extra hulp en kennis nodig? Tijdelijk wil zeggen niet op structurele, maar op projectbasis.

U kunt Banencentraal inschakelen voor uw tijdelijke ondersteuning. Zo haalt u kennis, ervaring en daadkracht in huis.

Werving en Selectie

Door drie jaar ervaring binnen de uitzendbranche kan Banencentraal effectief en snel vacatures opzetten en mensen werven en selecteren.
 
Wat bieden we in deze trajecten? Het uitbouwen van bestaande klanten, een gestructureerde aanpak, snel matchen van vraag en aanbod en perfecte matches voor langere tijd.
 
Hiervoor is geen inwerkperiode nodig waardoor er snel resultaat zichtbaar is. Banencentraal is hierdoor ideaal om voor korte tijd en langere tijd in te zetten zodat u zich op de organisatie kan richten.  

Re-integratie

U zoekt tijdelijk personeel? Banencentraal kent de weg in re-integratieland. We helpen u door het maken van rapportages, begeleiden van werkzoekenden of het coachen van werknemers.
 
Door onze uitgebreide kennis en ervaring helpen we u om de achterstand zo snel mogelijk weg te werken. 

Digitaal

Hoe zet u zich als ervaren MKB-bedrijf of als startende ondernemer digitaal op de kaart?

Zonder website en social media lukt dat tegenwoordig niet meer.
Banencentraal kan uw website grafisch en technisch ontwerpen en in de lucht brengen.

Vervolgens kunt u de website zelf makkelijk aanpassen en bijhouden. Want onze sites en het achterliggende beheersysteem zijn simpel bij te houden, zelfs voor (bijna) digibeten.

Voor 100% digibeten
Is IT een groot vraagteken voor u? Banencentraal kan u coachen bij het inzetten en onderhouden van uw website. Na een paar sessies weet u genoeg om het zelf te kunnen.

Echt waar!

Hosting
Banencentraal werkt samen met Valuco; een bedrijf dat uw site kan hosten. Betrouwbaar (altijd online), prima service en zeer betaalbaar.

Startende ondernemer

Als startende ondernemer wilt u natuurlijk uw diensten en producten effectief kenbaar maken via internet. Het startkapitaal is bij de meeste beginnende ondernemers niet groot, Banencentraal biedt de oplossing. Een prima website voor een goede prijs.
In de start periode veranderen bedrijven geregeld hun dienstverlening of de uitleg ervan. Geen enkel probleem. U kunt de site eenvoudig zelf - zonder tussenkomst van Banencentraal - aanpassen met het beheerssysteem.
 
 
 
 
 
 Ons starterspakket omvat:
• Een website met een beheersysteem (CMS)
• Een bedrijfseigen ontwerp
• Eventueel een huisstijl

MKB

U heeft als ervaren MKB'er een eigen website, in uw eigen huisstijl maar toch mist u iets. U kunt het onder woorden brengen, maar het heeft niet geresulteerd in een site waar u zich in herkent?
 
Banencentraal praat niet in IT-taal maar in ondernemers- en gewone mensentaal. We weten uw wensen om te zetten naar webtaal en webtoepassingen.

We luisteren naar uw ideeën, wensen en randvoorwaarden. Dat vertalen we naar webontwerp (functioneel ontwerp). Vervolgens maken we een offerte voor de realisatie. Geen bijkomende kosten, geen verrassingen achteraf.
We houden u in iedere ontwikkelstap op de hoogte en houden ons aan de gestelde planning.

Systemen

Banencentraal is uniek in het ontwikkelen van digitale vacaturebanken. Ondersteund door de allernieuwste digitale mogelijkheden, zoals ondermeer social media.

In tegenstelling tot menig ander systeem zijn de systemen van Banencentraal makkelijk te gebruiken voor jong en oud. Iedereen kan werken met deze toepassingen zonder een uitvoerige uitleg.

Voorbeelden van projecten

Contact

Uw naam:
Uw telefoonnummer:
Uw emailadres:
Uw bericht:

 
Telefoonnummer 06-41 68 53 29
Emailadres info@banencentraal.nl
Adres
Mortelhof 1
5071 AA Udenhout
Banencentraal staat bij de KVK ingeschreven onder nummer: 17259645